primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

FAQ, getting help, user experience about PrimoCache
Post Reply
npelov
Level 5
Level 5
Posts: 53
Joined: Thu Jun 30, 2016 3:01 pm

primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by npelov »

I wanted to remove a volume from cache task, but keep the cache task. I right-clicked, then delete cache this volume and a progress bar appeared and never stopped. It's been 10-15 hours, so I think the program is hanged. I can't close it and I'm afraid to restart.

And I have another question. Can you rename the "delete cache (this volume)" to "remove volume from this task". Delete seams like you are deleting the task. Remove volume sounds less aggressive.
Shoonay
Level 4
Level 4
Posts: 21
Joined: Tue Apr 07, 2020 6:53 am

Re: primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by Shoonay »

Yup, happened to me a couple of times also when swapping disks/ upgrading hardware.
User avatar
Support
Support Team
Support Team
Posts: 3359
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 am

Re: primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by Support »

This might be related to defer-write. It seems that PrimoCache was flushing deferred write-data to disks before stopping/removing the cache, but something went wrong. We will check this.
npelov wrote: Thu Sep 08, 2022 8:55 am Can you rename the "delete cache (this volume)" to "remove volume from this task". Delete seams like you are deleting the task. Remove volume sounds less aggressive.
Thank you for your advice. We will consider it.
RobF99
Level 8
Level 8
Posts: 122
Joined: Fri Sep 19, 2014 5:14 am

Re: primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by RobF99 »

Yes this has happened to me a few times also. With me it occurs when I reset the cache content.
User avatar
Support
Support Team
Support Team
Posts: 3359
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 am

Re: primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by Support »

RobF99 wrote: Wed Sep 21, 2022 6:21 pm Yes this has happened to me a few times also. With me it occurs when I reset the cache content.
Thanks for letting us know. We have raised the priority of this issue.
Nick7
Level 4
Level 4
Posts: 31
Joined: Sun Jun 25, 2017 7:50 am

Re: primocache 4.2.0 Hanging on delete cache volume

Post by Nick7 »

RobF99 wrote: Wed Sep 21, 2022 6:21 pm Yes this has happened to me a few times also. With me it occurs when I reset the cache content.
Yep... happened to me too.
Post Reply