[2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

First hand news related to PrimoCache
User avatar
Support
Support Team
Support Team
Posts: 3085
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by Support »

@Stateless, yes, this is planned in the next release. Thanks.
Primo Ramdisk | PrimoCache
Romex Software Support
user4653453
Level 4
Level 4
Posts: 26
Joined: Thu Mar 12, 2020 5:23 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by user4653453 »

Is it still a maximum amount of seconds when "average" is chosen as advanced defer-write option? i cant remember what it was before, but it was quite low?

And any news about being able to limit how fast other defer-write options writes back to disk?
chaostheory
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Tue Jan 08, 2019 1:00 pm

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by chaostheory »

user4653453 wrote: Fri May 28, 2021 4:02 pm Is it still a maximum amount of seconds when "average" is chosen as advanced defer-write option? i cant remember what it was before, but it was quite low?
It was 120 seconds AFAIK, but we have to wait for primocache dev to get definitive answer.
user4653453 wrote: Fri May 28, 2021 4:02 pm And any news about being able to limit how fast other defer-write options writes back to disk?
I am also interested in this. Flushing ~10-20 GB at times to Raid5 (3x 8 TB) and it kills my array while writing 450 MB/s (flushing). If I could limit flushing speed to ~100 MB/s, this would still be fast enough and wouldn't kill the performance.
user4653453
Level 4
Level 4
Posts: 26
Joined: Thu Mar 12, 2020 5:23 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by user4653453 »

chaostheory wrote: Sat May 29, 2021 8:35 am It was 120 seconds AFAIK, but we have to wait for primocache dev to get definitive answer.

I am also interested in this. Flushing ~10-20 GB at times to Raid5 (3x 8 TB) and it kills my array while writing 450 MB/s (flushing). If I could limit flushing speed to ~100 MB/s, this would still be fast enough and wouldn't kill the performance.
Yes agreed, would be very nice
User avatar
Support
Support Team
Support Team
Posts: 3085
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by Support »

chaostheory wrote: Sat May 29, 2021 8:35 am It was 120 seconds AFAIK, but we have to wait for primocache dev to get definitive answer.
It's correct.
chaostheory wrote: Sat May 29, 2021 8:35 am Flushing ~10-20 GB at times to Raid5 (3x 8 TB) and it kills my array while writing 450 MB/s (flushing). If I could limit flushing speed to ~100 MB/s, this would still be fast enough and wouldn't kill the performance.
It's in our to-do list and given a high priority.
Primo Ramdisk | PrimoCache
Romex Software Support
ccarderr
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2017 5:18 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by ccarderr »

New: Verify level-2 cache data on the next boot after an ungraceful shutdown, instead of simply cleaning all level-2 cache data.
Verification does not seem to work, today my PC shut down due to power outage, after reboot L2 cache was wiped.
I have two NTFS partitions on local HDDs in Windows RAID0 configuration.
tecnogaming
Level 2
Level 2
Posts: 5
Joined: Sun Jun 20, 2021 7:29 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by tecnogaming »

By using PrimoCache 4.1.0 along with SoftRAID on a pair of Corsair MP600 I'm getting 19.000MB/s of writes up to 38GB and then a wooping 9000MB/s due to the SoftRAID.

The two pieces of software combined turned my PC into a freaking beast!.
loccothan
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Thu Nov 27, 2014 12:28 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by loccothan »

THX for the Great tool :)
HyperionEx
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Sat Sep 05, 2020 7:50 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by HyperionEx »

ccarderr wrote: Sun May 30, 2021 6:05 pm
New: Verify level-2 cache data on the next boot after an ungraceful shutdown, instead of simply cleaning all level-2 cache data.
Verification does not seem to work, today my PC shut down due to power outage, after reboot L2 cache was wiped.
I have two NTFS partitions on local HDDs in Windows RAID0 configuration.
Same for me, L2 reset hapened multiple times (LSI RAID + intel 750 L2) ... A primocache operations log with infos like L2-cache reconstruction ok or failure too would be nice !
User avatar
Support
Support Team
Support Team
Posts: 3085
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 am

Re: [2021-01-30] PrimoCache 4.1.0 released!

Post by Support »

For the L2 reset issue, you may check followings first.
viewtopic.php?p=15396#p15396
Primo Ramdisk | PrimoCache
Romex Software Support
Post Reply